Zelf regelen

Wat kan en wat moet je zelf regelen?

Rijschool HarmLes kan je helaas niet alles uit handen nemen. Er zijn een aantal zaken die je zelf moet regelen.
Hieronder zet ik uiteen welke zaken je zelf moet regelen en welke je zelf kan regelen om kosten te besparen.

Theorie-examen
(kan je zelf regelen)

Je theorie-examen kan je zelf regelen. Dat scheelt je weer €7,- t.o.v. de kosten die je anders aan Rijschool HarmLes kwijt bent. Het is ook niet moeilijker dan het machtigen van Rijschool HarmLes om het voor jou te kunnen aanvragen.

Als je een pakket afneemt bij Rijschool HarmLes, dan zit daar een gratis online theoriepakket van iTheorie bij.

Voor de aanvraag van je theorie-examen kan je terecht op de website van het CBR. Via onderstaande link kom je, na het inloggen met je DigiD, op de juiste pagina terecht.

Theorie-examen reserveren

Rijschool machtigen
(moet je zelf regelen)

Het machtigen van Rijschool HarmLes in MijnCBR is nodig voor het praktijkexamen en de tussentijdse toets. Anders kunnen het praktijkexamen en de tussentijdse toets niet aangevraagd worden.

Mocht je willen dat Rijschool HarmLes ook je theorie-examen aanvraagt, dan kan je die machtiging ook meteen regelen. Let op de extra kosten die hieraan zijn verbonden (€7,-).

Voor beide machtigingen heb je het volgende rijschoolnummer nodig: 1903H8. Controleer ook of de naam klopt, aangezien die op de auto moet staan bij het praktijkexamen.

Voor alle machtigingen kan je terecht op de website van het CBR. Via onderstaande link kom je, na het inloggen met je DigiD, op de juiste pagina terecht.

Rijschool HarmLes machtigen

Gezondheidsverklaring invullen
(moet je zelf regelen)

Voordat je het praktijkexamen mag doen, moet je een gezondheidsverklaring invullen. De kosten hiervoor zijn €44,50.

Begin hier tijdig mee, zeker als je een van de vragen met ‘ja’ moet beantwoorden. Het CBR kan dan aanvullend onderzoek nodig vinden. Als je denkt dat je ‘ja’ moet invullen bij één van de vragen, neem dan even contact met mij op om te checken of dat in jouw geval ook echt nodig is.

Voor het invullen van je gezondheidsverklaring kan je terecht op de website van het CBR. Via onderstaande link kom je, na het inloggen met je DigiD, op de juiste pagina terecht.

Gezondheidsverklaring invullen

DigiD aanvragen (indien nodig)
(moet je zelf regelen)

Om al de voorgaande punten te kunnen regelen, heb je een DigiD nodig. De aanvraag duurt ongeveer 5 werkdagen, dus begin hier tijdig mee.

Indien je nog geen Digid hebt, kan je deze aanvragen via onderstaande link.

DigiD aanvragen

MijnCBR

Op MijnCBR kan je alles wat hierboven staat en meer zelf regelen. Zo kan je daar bijvoorbeeld je machtiging(en) intrekken en de status volgen van je gezondheidsverklaring. Via de bijgevoegde link kom je, na het inloggen met je DigiD, op MijnCBR terecht.

Dit zijn enkele zaken die je zelf moet regelen. Voor vrijwel alle overige zaken, die te maken hebben met je rijbewijs halen, kan je bij mij terecht. Hiervoor kan je contact met mij opnemen via een van onderstaande mogelijkheden.

Ik hoor graag van je!